خرید از سراسر دنیا


» 5 قانون عکاسی

5 قانون عکاسی

برای تهیه ی عکس های بهتر, داشتن یک دوربین حرفه ای DSLR کافی نیست. باید حوصله کرد و فوت و فن کار را یاد گرفت. برخی از نکات عکاسی تنها به دوربین های حرفه ای مربوط می شوند و برخی دیگر در عکاسی با تمام دوربین ها، حتی دوربین های کوچک گوشی ها نیز کاربردی هستند. در این مقاله 5 مورد از مهم ترین نکات برجسته در عکاسی را مطرح می کنیم؛

نکاتی که برای افراد کاملا تازه کار مفید واقع می شود؛ گرچه اگر عکاس آماتور هم باشید، این مقاله تا حدی برای شما مفید خواهد بود. با ما باشید تا اصول اساسی عکاسی استادانه را لز پایه یاد بگیرید.


قانون یک سوم


یاد گرفتن و استفاده از این قانون بسیار ساده در عکاسی، الزامی است. خلاصه بگوییم: هیچ وقت سوژه را در مرکز تصویر قرار ندهید! در نگاه اول شاید به نظر برسد که سوژه می بایست در مرکز تصویر قرار بگیرد؛ اما بهتر است به جای تعجب ئ مخالفت، در عمل امتحان کنید. همه دوربین های عکاسی و حتی گوشی هایی مثل آیفون، قابلیت نمایش شبکه را دارند. اگر آن را فعال کنید، دو خط افقی و دو خط عمودی روی صفحه نمایش دیده می شود و آن را به 9 قسمت مساوی تقسیم می کند. برای ترکیب بهتر مناظر و سوژه ها، سعی کنید آنها را روی خطوط و یا در محل تقاطع آنها قرار دهید.

به عنوان مثال اگر در منظره ی مورد نظر شما، خط افقی هم وجود دارد، بسته به اینکه تمرکز شما روی آسمان یا زمین و یا دریا باشد، سعی کنید ان را روی خط افقی پایینی و یا خط افقی بالایی قرار دهید، همیشه سعی کنید خط افقی در مرکز تصویر واقع نشود. اگر سوژه ای مثل یک انسان یا درخت دارید، سعی کنید آن را روی خط عمودی چپ یا راست قرار هید. معمولا یک عکاس در هنگام عکاسی، با فعال کردن خطوط راهنما یا (Leading Lines) به شکل نا خودآگاهانه سعی در قرار دادن سوژه ها روی خطوط می کند. مثلا در تلاش است جاده، رودخانه و یک راه کوتاهرا روی خطوط قرار دهد تا در نهایت به سوژه اصلی منتهی شوند. از این رو فعال کردن آن یک امر ضروری است.


تغییر ارتفاع خودتان یا دوربین عکاسی


منطق می گوید که شما باید عکس را از جایی که چشم قرار دارد،بگیرید،درست است؟خیر.سعی کنید دوربین را پایین تر یا بالاتر از ارتفاع چشم بگیرید. در این صورت دیدن صفحه نمایش یا منظره یاب viewfinder دوربین مشکل می شود. اما عکس ها از زاویه ی بهتری گرفته خواهند شد. در این موارد استفاده از ذوربینی با صفحه نمایش قابل چرخش، کاربرد زیادی دارد.

به عنوان مثال فرض کنید که می خواهید از کودک، حیوانات و گل ها عکس بگیرید. پایین گرفتن دوربین حتی در حدی که به سطح زمین بچسبد، معمولا نتیجه بسیار خوبی خواهد داشت. در عکاسی از مناظر هم برای افزایش دید بهتر است دوربین را بالاتر از سطح چشم بگیرید. البته مراقب لرزش دوربین هم باشید و سعی کنید در شرایط متعادل تری، آن را به صورت دو دستی بگیرید.


همیشه عکس ها را با بالاترین رزولوشن و کیفیت بگیرید


با ارزان شدن کارت های حافظه، دیگر نیازی به کم کردن کیفیت و رزولوشن عکس نیست. اگر برای ایمیل کردن و به اشتراک گذاشتن عکس، می خواهید حجم آن کم باشد و همچنین لبه عناصر، تند و تیز یا اصطلاحا شارپ شود، بهتر است این مراحل را روی کامپیوتر انجام دهید. همیشه دوربین خود را طوری تنظیم کنید که عکس های گرفته شده بیشترین کیفیت و رزولوشن را داشته باشد؛ حجیم شدن آن به هیچ وجه مهم نیست.

تنها استثناء، مواردی است که می خواهید عکس های پشت سر هم با سرعت بالا تهیه کنید. در این صورت کم کردن حجم عکس در سریع ذخیره شدن آن تاثیر مستقیم دارد. اگر دوربین شما قادر به ذخیره ی تمام آنچه سنسور دریافت می کند هست، از این قابلیت استفاده کنید. دوربین های با قابلیت عکاسی با فرمت RAW یا خام، چنین کاری انجام می دهند و معمولا دوربین های حرفه ای هستند. ویرایش عکس هایی با فرمت jpg بدون افت کیفیت ممکن نیست اما اگر عکس هایی با فرمت RAW داشته باشید، بعدا می توانید آن را ویرایش کنید.نکته دیگر اینکه عکس های گرفته شده را حتی الامکان حذف نکنید؛ حتی اگر بد باشند. شاید هنگام ویرایش روی کامپیوتر به آنها نیاز پیدا کنید.


مثلث اکسپوژر: ISO، سرعت شاتر و گشادگی دیافراگم


ISO یا اکسپوژر: اکسپوژر یا نورگیری یا حساسیت نورسنجی و دیگر معادلهای آن، میزان حساسیت حسگر دوربین عکاسی در جذب نور را مشخص می کند. وقتی ISO بالاتر باشد، میزان نویز تصویر نیز افزایش می یابد و در اصطلاح عامیانه، نقطه نقطه می شود. حساسیت نورگیری یا ISOی کمتر مناسب تر است. اما همیشه استفاده از ISO کم ممکن نیست چون زمانی که نور محیط کم باشد و نتوانید از فلش استفاده کنید مجبور به زیاد کردن میزان ISO خواهید شد.


سرعت شاتر: مدت زمان باز بودن شاتر را مشخص می کند، اگر زیاد باشد،نور بیشتری جذب شده و تصویر روشن تر می شود.زمان بالای شاتر برای عکاسی در نور کم مناسب است، توجه کنید که اگر حرکات موجود مثل لرزش دوربین و حرکت سوژه ها به علت وجود باد و دیگر عوامل، زیاد باشد، استفاده از شاتر با زمان بالا نتیجه ای جز یک تصویر مات نخواهد داشت. شاتر با سرعت بالا یا به عبارت دیگر زمان کم، برای عکاسی از سوژه های متحرک مناسب است . همیشه باید توازنی بین سرعت حرکات و نور محیط عکاسی برقرار کرد تا تصویر علاوه بر واضح بودن، تاریک هم نشود.


یاد گرفت حالات عکاسی دوربین


به طور کلی حالت برنامه ریزی شده و هر حالت دیگری که افکت هایی روی عکس اعمال می کند، چندان مفید نیست. همیشه در حالت تنظیم دستی، همه چیز تحت کنترل شماست؛ به علاوه اعمال افکت هایی مثل عکس های سیاه و سفید، بعد از عکاسی هم امکان پذیر است. در واقع اگر هنگام عکاسی از افکت ها استفاده کنید، اطلاعات مفید و غیر قابل بازگشتی مثل رنگ را از دست می دهید.

در مود دوربین های DSLR، حالات عکاسی بیشتری وجود دارد و فهم ویژگی های هر حالت، ضروری است. در هر یک از حالات عکاسی، می توان یکی از متغیر ها را انتخاب کرد و دوربین در مورد سایر موارد مهم، تصمیم می گیرد. به دو مثال زیر توجه کنید:

Av یا مقدار گشادگی دیافراگم؛ این حالت در عکاسی بیشترین کاربرد را دارد و همان طور که از نام پیداست، اجازه کنترل مستقیم گشادگی دیافراگم را به عکاس می دهد ولی باقی تنظیمات دوربین شامل بهترین زمان شاتر و اکسپوژر یا ISO بصورت خودکار تنظیم می شوند. Tv یا Time Value : در این حالت زمان یا به عبارتی سرعت شاتر توسط عکاس تنظیم می شود و دوربین به صورت خودکار در مورد میزان گشادگی دیافراگم و میزان جذب نور یا ISO تصمیم می گیرد.

دو حالت مذکور بیشترین کاربرد را دارند و اگر تازه کار باشید، باید حسابی با این حالات کار کنید تا در نهایت یک عکاس حرفه ای شده و به راحتی از دوربین های حرفه ای DSLR استفاده کنید.



فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  تهران وکیل   |   مشاور ایرانی در لندن   |   فروش تجهیزات ویپ   |   گردشگری ارم بلاگ  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! مشاهده