خرید از سراسر دنیا


» 12 فرمان برای درمان بد غذایی کودکان

12 فرمان برای درمان بد غذایی کودکان

نبردی وجود دارد که تقریبا درتمام آشپزخانه های سراسر جهان در جریان است؛ یک سمت این نبرد، پدر

و مادر هستند و در سوی دیگر بچه ای بد غذا قرار دارد که می خواهید هرطور شده غذا در دهانش بگذارید.

وادار کردن کودکان به خوردن غذاهای سالم فراتر از یک نگرانی بهداشتی نیست که می تواند والدین کودک

درمان های آلرژی چقدر موثر هستند؟ مطلب مرتبط درمان های آلرژی چقدر موثر هستند؟

را خسته و فرسوده کند. ما نگرانی شما را درک می کنیم که دوست دارید فرزندتان خوب غذا بخورد تا بتواند خوب رشد کند، اما کودکان به روش های خلاقانه تری علاقه دارند تا به درخواست شما برای غذا خوردن پاسخ مثبت بدهند. همیشه لازم نیست با یک ظرف غذا در دست، به دنبال او بدوید و خانه را روی سرتان بگذارید. سعی کنید بدون جنگ و دعوا کودک را به خوردن غذاهای سالم تشویق کنید. در این مطلب، 13روش ارائه شده که می توانید از آنها برای بهبود رژیم غذایی کودک استفاده کنید، حتی وقتی که در کنار او نیستید. با این روش ها کافی است سفره را بچینید و دور آن بنشینید، همه چیز آن طور خواهد بود که شما می خواهید.


غذاهایی را که دوست ندارد، در منو بگذارید

اگر در آغاز کار موفق نشدید، دوباره و دوباره سعی کنید تا بتوانید غذاهایی که دوست ندارد را هم برای او

تهیه کنید چراکه بدن به آنها نیاز دارد. مثلا می توانید از کلم بروکلی، نخودفرنگی و ساندویچ استفاده کنید.

یافته های یک مطالعه جدید نشان می دهد در صورتی که کودک را در دوران بچگی درمعرض یک غذای

تکراری قرار دهید، به احتمال زیاد کودک آن را در سال های آتی بیشتر دوست خواهد داشت، حتی اگر آن غذا از غذاهای مور دعلاقه اش نباشد. محققان در این مطالعه از دانشجویان شرکت کننده در مطالعه خواستند که درباره غذاهای دوران کودکی شان بگویند و این که چقدر از خوردن شان لذت می بردند. همچنین از آن ها خواستند نظر فعلی شان را درباره آن غذاها بیان کنند. آنها دریافتند غذاهایی که دانشجویان در حال حاضر علاقه ای به خوردنشان ندارند، همان غذاهایی هستند که در دوران کودکی هرگز نمی خوردند. همچنین مشخص شد دانشجویانی که غذاهای غیر محبوب شان را در قالب یک منوی جداگانه می خوردند، در مقایسه با کسانی که چنین منویی نداشتند، در حال حاضر علاقه بیشتری به خوردن همان غذاها دارند، پس دل سرد نشوید؛ یک نفس عمیق بکشید و ادامه دهید.


به او اجازه دهید قبل از صرف غذا زنگ تفریح داشته باشد

برنامه ریزی برای ایجاد یک وقفه کوتاه مدت قبل از صرف غذا کمک می کند که بچه ها غذای بیشتر و سالم تری بخورند. محققان دریافتند که داشتن زنگ تفریح قبل از ناهار باعث می شود که بچه ها به میزان 54درصد میوه و سبزیجات بیشتری بخورند. داشتن زنگ تفریح بعد از ناهار باعث می شود بچه ها از خوردن غذاهای سالم طفره بروند تا سریع تر به بازی شان برسند. پس اجازه دهید قبل از ناهار مشغول باشند تا با اشتهای کامل سر میز حاضر شوند.


بشقاب غذا را مثل پیکاسو طراحی کنید

پوره سیب زمینی، سیب زمینی سرخ کرده و ماکارونی همگی غذاهایی با رنگ مایل به بژ هستند. اما تحقیقات جدید نشان می دهد که کودکان به طور طبیعی به رنگ های روشن تمایل دارند. غذاهای رنگ روشن به والدین کمک می کنند که بچه های بد غذا را به خوردن آن ها تشویق کنند مطالعه محققان دنشگاه کرنل نشان داده است که داشتن 7 آیتم مختلف با 6 رنگ متفاوت در بشقاب غذا برای بچه ها جذاب خواهد بود. سعی کنید غذاها را با شکل های مختلف تزیین کنید تا او به هیجان بیاید و بیشتر غذا بخورد.


برایش داستان سرایی نکنید

گفتن این حرف که خوردن هویج شما را باهوش تر می کند، ممکن است عده ای از بچه ها را به خوردن هویج وادار کند. اما ممکن است در خیلی ها نتیجه عکس داشته باشد. یافته های یک مطالعه جدید نشان داده که دکر خواص یک ماده غذایی به کودک می تواند اثر معکوس داشته باشد. محققان دریافتند وقتی برای بچه های 4 تا 6 ساله داستانی درباره خواص هویج می گویید و آن را با یک پیام بهداشتی به پایان می رسانید، کودک رغبتی به خوردن آن پیدا نمی کند. گوش بچه ها نسبت به این حرف "که این غذا برایت مفید است" حساس است.

بنابراین توصیه می شود از داستان سرایی درباره خواص مواد غذایی خودداری کنید. بگذارید با دیدن نحوه غذا خوردن شما و همسن و سالانش چیزهایی را بیاموزد. البته این قضیه درباره همه کودکان یکسان نیست و بعضی کودکان به دلیل علاقه ای که به یزرگ شدن دارند در برابر خوردن بعضی غذاها مقاومت نمی کنند. مثلا با گفتن اینکه اگر شیر بخوری زودتر بزرگ می شوی، برخی بچه ها میزان شیر بیشتری می خورند. باید ببینید فرزند شما چگونه واکنش نشان می دهد. اگر از گفتن این حرف ها واکنش بدی نسبت به غذا خوردن خواهد داشت، این کار را رها کرده و روش های دیگر را امتحان کنید.


چگونه می توانم هموگلوبین خود را سریع افزایش دهم؟ مطلب مرتبط چگونه می توانم هموگلوبین خود را سریع افزایش دهم؟

بگذلرید خودش غذا را بکشد

به گفته محققان، اجازه دادن به بچه ها برای این که غذای شان را خودشان بکشند، آن ها را تشویق خوتهد کرد که بیشتر غذا بخورند. با توجه به مقاله ای که در همین زمینه در مجله انجمن تغذیه و رژیم غذایی منتشر شده، کودکانی که بشقاب غذای شان همیشه توسط والدین آماده می شود، نمی توانند قابلیت شناخت علائم گرسنگی را در بدن خود توسعه دهند، از این رو محققان توصیه می کنند به بچه ها اجازه دهید غذای شان را خودشان بکشند و حتی اگر شده کمی کثیف کاری کنند. لطفا غذا را آن طور که خودتان دوست دارید در ظرف نکشید و به او اجبار نکنید که باید همان غذا را بخورد. بگذارید کودک تان در کشیدن غذایش اختیار و آزادی داشته باشد.


بگذارید خودش تصمیم بگیرد

تحقیقات جدید نشان می دهد که وادار کردن بچه ها به تمام کردن غذای شان همیشه نتیجه عکس می دهد. یافته های آن ها نشان می دهد مادرانی که بچه های 3 تا 6 ساله شان را برای اتمام غذا تحت فشار می گذارند، باعث می شوند که کودک مقاومت بیشتری در برابر خوردن غذا نشان دهد. همچنین، اصرار بیش از حد به غذا خوردن وقتی که بچه گرسنه نیست، باعث می شود که حس درونی کودک نسبت به سیری و گرسنگی تغییر پیدا کند، پس به بچه ها اجازه دهید هروقت سیر شدند از غذا خوردن دست بکشند، حتی اگر فکر می کنی هنوز سیر نشده اند. او هم مثل شما پس از احساس سیری نمی تواند غذای بیشتری بخورد.


او را سر آشپز کنید

مطالعه محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان داده کودکانی که مادران شان وقت بیشتری برای پخت و پز در خانه می گذارند، تمایل بیشتری به خوردن غذاهای سالم مانند کلم بروکلی دارند و این گزینه ها را به خوراکی های پر کالری مانند کوکی ترجیح می دهند. مطالعه دیگری نشان داده وقتی کودک در تهیه غذا مشارکت می کند، تمایل بیشتری به خوردن آن پیدا می کند. پس اگر امکان آن را دارید، فرزندتان را هم در پخت و پز مشارکت دهید. مثلا می توانید از او بخواهید مواد ساده را داخل قابلمه بریزد یا تزیین غذا را به او بسپارید یا شکستن تخم مرغ را و ... مسلما از این که خودش آشپزی کرده لذت می برد، به غذا علاقمند شده و تمایل دارد دستپخت خود را بخورد.


از ظروف تک نفره استفاده کنید

استفاده از ظروف تک نفره برای سرو دسر و میان وعده ها کمک می کند که کودک پر خوری نکند. مطالعه اخیر محققان دانشگاه کرنل نشان می دهد که سرو غذا در ظروف بزرگ باعث می شود که کودکان پیش دبستانی 52درصد بیشتر از حد نیازشان غذا بخورند، صرف نظر از اینکه چه وزنی دارند و شاخص توده بدنی شان چقدر است. پس باید به این سوی قضیه هم توجه داشته باشید و فقط به پر خوری و چاق شدن فرزندتان فکر نکنید. سال هاست که دیگر کسی چاق بودن فرزندان را با سلامت شان برابر نمی داند


با او معامله کنید

ممکن است برای اینکه فرزندتان به غذا خوردن رو بیاورد و بیش از پیش غذا بخورد، از روش تنبیه استفاده کنید. مثلا ممکن است بگویید تا غذایت را نخوری نمی توانی تلویزیون تماشا کنی. تجربه نشان داده که این روش چندان مؤثر نیست. معمولا در این بازی والدین بازنده هستند و در آخر مجبور می شوند بر خلاف گفته خود عمل کنند. در چنین موقعیت هایی ممکن است فرزندتان لجبازتر شود و برای بردن در این لجبازی هم که شده غذایش را نخورد. یا ممکن است یک لقمه بخورد و بخواهد تلویزیون را روشن کنید. یعنی شما ندانسته تمام توجه او را به سمت تلویزیون کشانیده اید. بهتر است اگر می خواهید از این روش ها استفاده کنید به طور غیر مستقیم این کار را انجام دهید.مثلا بگویید غذایت را کامل بخور که الان برنامه مورد علاقه ات شروع می شود.


فشار روانی ممنوع!

هرگز، هرگز و هرگز برای غذا خوردن به کودک تان فشار وارد نکنید. مادرانی را دیده ایم که ظرف غذا در دست به دنبال کودک خود هستند و به زور می خواهند لقمه ای در دهان او بگذارند. بارها از زبان کارشناسان شنیده ایم که این روش اصلا صحیح نیست و نتیجه ای جز استرس خودتان و فرزندتان ندارد. با این کار او می تواند از غذا نخوردن خود استفاده کرده و شما را به دنبال خود بکشد. به علاوه ممکن است در او استرسی ایجاد کنید که با دیدن غذا و انداخته شدن سفره، تشدید می شود و همین استرس به خودی خود می تواند جلوی غذا خوردن او را بگیرد. غذا خوردن یکی از بزرگ ترین لذت های بشر است. با ایجاد فشار روانی و استرس این لذت را برای فرزندتان زهر نکنید. بدانید که این استرس باعث تنفر از غذا خوردن خواهد شد و ممکن است در سال های آینده هم وجود داشته باشد. پس در آرامش و خنده و بازی سعی کنید به او غذا بدهید. این هم برای خودتان و هم برای فرزندتان بهتر خواهد بود.


توجه بیش از حد ممنوع!

اگر فرزندتان ناگهان علاقه اش را به غذایی از دست می دهد و از خوردن آن امتناع دارد، به این موضوع توجه نکنید. اجازه دهید آن چه دوست دارد بخورد و آن چه را نمی خواهد نخورد و پس از اتمام زمان غذا خوردن ظرف غذایش را بدون هیچ اشاره و اهمیتی بردارید. اگر مشخص کرد از کدام ماده غذایی بدش می آید، در حالی که قبلا آن را می خورده است، حساسیت نشان ندهید و چند روز بعد دوباره آن ماده را در غذا بریزید. احتمالا غذایش را می خورد چون می داند علاقه نداشتن او توجه کسی را جلب نکرده و باید به دنبال راهی دیگر برای جلب توجه باشد.


منوی متنوع برایش تدارک نبینید

نگران نباشید و باور کنید فرزند شما با یک وعده غذا نخوردن آسیب نمی بیند یا سوء تغذیه نمی گیرد. او باید بداند اگر غذایش را نخورد، چیز دیگری به جای غذا به او داده نخواهد شد. فقط هنگام غذا خوردن سایر اعضای خانواده به او چند گزینه پیشنهاد دهید. آن هم پیشنهادهای کم زحمت! یعنی اگر غذا سوپ بود و کودک شما دوست نداشت، می توانید خوردن نان و پنیر را به او پیشنهاد دهید اما به پختن یک غذای دیگر مشغول نشوید، در این صورت کودک یا انتخاب ساده دوم را می پذیرد یا پیامد بد غذایی خود یعنی گرسنگی را تحمل می کند.



فرم ارسال نظر


مطالب پیشنهادی از سراسر وب




  تهران وکیل   |   فروش تجهیزات ویپ   |   گردشگری ارم بلاگ   |   مشاور ایرانی در لندن  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! آلینز، تجربه لذت‌بخش خرید از سراسر دنیا! مشاهده